फापरको दाल देशकै बिभिन्न सहर र बिदेशमा निर्यात हुने गरेको छ । स्थानीयबासीले कोशेलीको रुपमा आफन्तलाई फापरको दाल पठाउने चलनको बिकास भएको जोमसोमकी फुलकुमारी शेरचनले बताउनुभयो । उहाँका अनुसार सहजै अन्य तरकारीमा पनि मिसाउन मिल्ने र पकाउन पनि सजिलो हुनेहुदा यसको माग बढेको हो ।
पछिल्लो समय मुक्तिनाथ दशर्नका लागि आउने तिथालुहरुले समेत फापरको दाल मनपराउन थाले पछि स्थानिय कृषकहरुले प्लाष्टिकमा प्याकिङ गरि बिक्री बितरण गर्न थालेका छन । प्रति एक मानाको पोकाको ५० रुपैयामा बिक्रि हुने पुथाङ एयरपोर्टका ब्यापारी बिष्णु बहादुर पुनले बताउनुभयो ।
म्याग्दी कार्तिक १५ गते ।
No comments:
Post a Comment